TRUCK & CAR SERVICE - JÁSZBERÉNY

részecskeszűrő tisztítás - egr rendszer tisztítás - injektor bevizsgálás

Kérdése van? Hívjon minket! +36704254853

EGR rendszerek ultrahangos tisztítása

Az ultrahangos tisztítóberendezések működési elve a folyadékok összenyomhatatlanságán alapul. Az ultrahang alatt mechanikai rezgéseket értünk. Az ultrahangot egy generátor állítja elő mint elektromos rezgés-energiát, amely egy rezegtető-rendszeren át mechanikai ultrahang-energiává alakul át.

A beépített piezo-elektromos továbbítók ezt az energiát nagy hatásfokkal bevezetik a berendezés belsejébe.

A mosókádban az ultrahang működése során magas frekvenciájú (25-45-85 kHz) szívó-nyomó hullámok hatására a tisztítandó alkatrész felületén „kavitációs buborékok” keletkeznek.

A nyomáskülönbségből adódó mikro-robbanások sorozata, a buborékok folyamatos szétrobbanása az alkatrész felületéről a rárakódott szennyeződést agresszív módon, de sérülésmentesen letépi.

A leváló szennyeződést a tisztítószer megköti, „beburkolja”, így megakadályozza annak az alkatrész felületére történő visszatapadását.

Gyakori munkáink közé tartoznak tehergépjárművek esetén MAN TGX EGR MODUL tisztításának kivitelezése, amelyek eredményességét az alábbi képekkel szeretnénk szemléltetni.

Ultrahangos tisztítás előtt : 

 

Ultrahangos tisztítás után: 



Jelenleg 4 db állítható frekvrenciás, fűtés szabályzós géppel rendelkezünk, melyek méretüket és kapacitásukat tekintve mind különbözőek egymástól. Így a legkisebb alkatrészektől kezdve a legnagyobb alkatrészekig bármit tudunk tisztítani. 
A nagyobb berendezésekbe szívósorok, és tehergépjárművek EGR moduljai is elférnek.