TRUCK & CAR SERVICE - JÁSZBERÉNY

részecskeszűrő tisztítás - egr rendszer tisztítás - injektor bevizsgálás

Kérdése van? Hívjon minket! +36704254853

SERVICE & QUALITY
2023.05.18 08:25

Kényszerített regenerálás

Kényszerített regenerálás

Tudja ön hogy mi az a kényszerített regenerálás, és hogy milyen káros hatásai lehetnek egy eltömődött szűrő esetében?! Ha nem akkor olvassa el cikkünket. 

A kényszerregenerálás alkalmával maximum 20%-ot lehet javítani a részecskeszűrő állapotán. A régóta lerakódott kormot és egyéb szennyeződést nem tudja maradéktalanul feloldani. Ideiglenes megoldásnak jó abban az esetben ha a szűrő eltömődöttségi foka még nem drasztikus mértékű, azonban amíg nem kerül sor a részecskeszűrő fizikai tisztítására ez a megoldás csak ideig óráig fog eredményes lenni. 

Sokan nem tudják hogy amikor a gépjármű már naponta többször próbál regenerálni akkor bizonyos modellek esetében ( Ford, Mazda, Fiat, stb ) a regenerálás sikertelensége során, vagy ha megszakítjuk azt akkor a plusz befecskendezett üzemanyag visszajut a motorba és ezzel motorolaj felhígulást eredményez. Ezeknél a modelleknél TILOS kényszerített regenerálást végezni, ha nem vagyunk vele tisztába hogy a olajfelhígulás milyen mértékű. Számos gépjármű járt már nálunk a műhelyünkben, amin ilyen esetben végeztek kényszerített beavatkozást, és több esetben is motorgenerál lett az eredménye, hiszen ilyenkor a motorolaj kenési képessége nagy mértékben elveszik. Szinte minden motoralkatrészre hatással van a kenési hiányosság, kezdve a főtengely csapágyaktól, egészen a vezérműláncon át, az olajszivattyúig. Semmilyen esetben se hagyják hogy ilyenkor beavatkozzanak egy szervízben kényszerített regenerálással.